De inkomhal

Een ontvangst in stijl

Het moment dat u door de dubbele deur stapt, ervaart u niet alleen de hedendaagse luxe, maar ook de pracht van lang vervlogen dagen. De ruime, lichtovergoten inkomhal leent zich perfect voor de ontvangst van uw gasten. Grote, statige raampartijen die vooraan uitzicht bieden op het binnenplein van het kasteel en aan de achterzijde op het groene kasteeldomein sieren de ruimte. Overdag tovert de weerkaatsing van het licht op de slotgracht feeërieke taferelen op de muren en plafonds. ’s Avonds zorgt de sfeervolle verlichting voor een magische toets.

CAPACITEIT:
Receptie voor 75 personen
Ceremonie voor 80 personen

OPPERVLAKTE:
ca. 80m²

Het salon

Elegant tot in de puntjes

Het charmante salon van het Kasteel van Ingelmunster is tot in de puntjes gerenoveerd, met een moderne twist.
Enerzijds zijn de authentieke elementen zoals het visgraatparket en de tot het plafond reikende lambrisering bewaard gebleven, anderzijds pronken de prachtige zwart-wit foto’s door de hand van kunstenaar Dirk Braeckman in deze ruimte. Deze bedekken nu de muren nu  ter vervanging van de door een brand vernielde, originele wandkleden. De beeldende werken van Braeckman zijn het resultaat van een reeks opnames die hij maakte van deze meesterwerken uit wereldwijde collecties. Niet enkel het verhalende aspect wilde hij capteren, ook het spel van licht dat valt op de delicate schilderijen valt te bewonderen in zijn werken. De verfstreken van Watteau komen als het ware weer tot leven. 

CAPACITEIT:

Receptie voor 75 personen
Ceremonie voor 80 personen
Diner voor 40 personen

OPPERVLAKTE:
ca. 60m²

Lees hier meer over deze unieke integratie van Dirk Braeckman.

De blauwe zaal

Indrukwekkend en toch uitnodigend

De blauwe zaal is zowel esthetisch als technisch het pareltje van het kasteel. De diepblauwe muren, gecombineerd met de Italiaanse kroonluchters en de authentieke elementen, zoals de lambrisering, zijn een ultieme eyecatcher. Daarnaast sieren drie-eeuwen-oude spiegels de muren en weerspiegelen ze de ruime zaal, wat zorgt voor een open en uitnodigend karakter. Ook de grote raampartijen dragen bij tot de indrukwekkende sfeer van de blauwe zaal. De ruimte wordt onderverdeeld in een groter en kleiner deel, dit door een muur met charmante bogen, die ervoor zorgen dat de hele zaal een harmonieus geheel vormt. De akoestiek is toonaangevend voor een feestzaal dankzij het verlaagde Zwitserse plafond, dat uitzonderlijk is voor een historisch gebouw als het Kasteel van Ingelmunster. Verder zorgen ook de drie projectoren en schermen ervoor dat uw gasten – indien gewenst – vanuit elke hoek kunnen volgen wat er gebeurt. De blauwe zaal voldoet met andere woorden zowel esthetisch als technisch aan de wensen van iedere gast, ze is het kroonjuweel van het gebouw dat geen enkele bezoeker onberoerd laat.

CAPACITEIT EERSTE DEEL:
Receptie voor 150 personen
Ceremonie voor 130 personen
Theateropstelling voor 120 personen
Diner voor 95 personen aan meerdere ronde tafels met een diameter van 1,65m
Diner voor 40 personen aan één U-vormige tafel

OPPERVLAKTE EERSTE DEEL:
ca. 90m²

CAPACITEIT TWEEDE DEEL:
Receptie voor 50 personen
Ceremonie voor 60 personen
Theateropstelling voor 60 personen
Diner voor 60 personen aan meerdere ronde tafels met een diameter van 1,65m
Diner voor 28 personen aan één ovale tafel

OPPERVLAKTE TWEEDE DEEL:
ca. 55m²

WIE ZIJN ONZE PARTNERS?

Wij houden van kwaliteit en zorgen ervoor dat u die gegarandeerd krijgt; over de gehele lijn. Daarom werken wij enkel met door ons geselecteerde leveranciers. Partners waarmee we in vertrouwen samenwerken. Die er samen met ons voor zorgen dat uw feest memorabel wordt. Leveranciers die weten wat kwalitatief maatwerk is en die tot het uiterste gaan voor hun klant.