Inkom en salon:  Een ontvangst in stijl

Al van bij hun aankomst worden uw genodigden ondergedompeld in de juiste sfeer. De ontvangst in de inkom en het salon van het Kasteel van Ingelmunster is chic en stijlvol. Het decor is licht en gracieus. Uw gasten worden verwelkomd met de juiste muziek en een hapje en een drankje. De ligging in de dorpskern van Ingelmunster en toch in een historisch kader in een oase van groen is uniek.

Zowel de inkom als het salon hebben grote, statige raampartijen die vooraan uitzicht bieden op het binnenplein van het kasteel en aan de achterzijde op het groene kasteeldomein. Overdag tovert de weerkaatsing van het licht op de slotgracht feeërieke taferelen op de muren en plafonds. ’s Avonds zorgt de sfeervolle verlichting voor een magische toets.

De schitterend gerestaureerde ruimtes zijn sober en stijlvol, maar ook indrukwekkend. De inkom heeft een originele kasteelvloer, het salon visgraatparket en prachtige zwart-wit foto’s van de hand van kunstenaar Dirk Braekman ter vervanging van de in een brand vernielde, originele wandkleden. De beelden werken van Braeckman zijn het resultaat van een reeks opnames die hij maakte van deze meesterwerken uit collecties wereldwijd. Niet enkel het verhalende aspect wilde hij capteren, ook het spel van licht dat valt op de delicate schilderijen boeide hem. De verfstreken van Watteau komen als het ware weer tot leven. Lees hier meer over deze unieke integratie van Dhr. Braeckman.

Alles ademt historie, elegantie en stijl. Perfectie is geen loos begrip, de afwerking is hoogstaand, met respect voor het verleden en met oog voor de hedendaagse wensen en behoeften inzake comfort.

De vertrekken hebben een totale capaciteit van 150 genodigden. De houten luiken aan de binnenkant van alle ramen kunnen ook overdag de ruimtes voor 90% verduisteren indien gewenst.

De inkom en het salon van het Kasteel van Ingelmunster zijn uitermate geschikt voor een staande receptie, een walking diner of als ontvangstruimte voor een avondfeest of event in de blauwe zaal.

De grote blauwe zaal: intieme grandeur

De blauwe zaal is adembenemend. Een eindeloze reeks superlatieven is van toepassing op deze zaal. Daarom beginnen we met de praktische zaken. Met een capaciteit van 130 tot 150 zittende genodigden is de zaal uitstekend geschikt om uw gasten – na de receptie in de inkom en het salon van het Kasteel van Ingelmunster – te ontvangen. De restauratie van deze ruimte is ronduit indrukwekkend. De aankleding is sober en majestueus. Sober, want er is zorgzaam omgesprongen met de hoeveelheid decoratieve elementen. Majestueus, want de diepblauwe muren, gecombineerd met de Italiaanse kroonluchters en de authentieke elementen zoals de lambrisering zijn een ultieme eyecatcher.

Maar er is niet enkel aan de stijl gedacht. De blauwe zaal is uitgerust met state-of-the-art elementen die bijdragen tot het comfort en de beleving van uw feest of evenement. Zo heeft het visgraatparket vloerverwarming en zijn er 3 projectoren en schermen zodat uw gasten – indien gewenst – vanuit elke hoek van de zaal kunnen volgen wat er gebeurt. Het verluchtingssysteem wordt gestuurd op basis van het aantal personen en de akoestiek is toonaangevend voor een feestzaal dankzij het unieke, verlaagde Zwitserse plafond. De blauwe zaal voldoet met andere woorden zowel esthetisch als technisch aan de eisen van de meest veeleisende klanten. Daardoor is de blauwe zaal bij uitstek geschikt voor de organisatie van onder andere bedrijfsevenementen en huwelijken.

De blauwe zaal is het kroonjuweel van een gebouw dat geen enkele bezoeker onberoerd laat, het is het hart van het Kasteel van Ingelmunster.

WIE ZIJN ONZE PARTNERS?

Wij houden van kwaliteit en zorgen ervoor dat u die gegarandeerd krijgt; over de gehele lijn. Daarom werken wij enkel met door ons geselecteerde leveranciers. Partners waarmee we in vertrouwen samenwerken. Die er samen met ons voor zorgen dat uw feest memorabel wordt. Leveranciers die weten wat kwalitatief maatwerk is en die tot het uiterste gaan voor hun klant.