FEESTEN OP HISTORISCH

UNIEKE LOCATIE

EEN PERSOONLIJK WOORDJE...

“ Kasteel van Ingelmunster staat voor een zinnenstrelende totaalbeleving. Die oogstrelende, tot in de perfectie afgewerkte locatie vormt de basis van de beleving die uw event straks wordt. Wij houden namelijk van kwaliteit en zorgen ervoor dat u die gegarandeerd krijgt; over de gehele lijn. Daarom werken wij enkel met door ons geselecteerde leveranciers. Partners waarmee we in vertrouwen samenwerken. Die er samen met ons voor zorgen dat uw feest memorabel wordt. Leveranciers die weten wat kwalitatief maatwerk is en die tot het uiterste gaan voor hun klant. ”

- KASTEEL VAN INGELMUNSTER

Zorgeloos, tot het kleinste detail

Alleen zo kunnen we u de garantie bieden dat u een zorgeloos event te wachten staat. Een event waarbij elk detail even verzorgd en belangrijk is. Waarbij de bloemen passen bij het thema en waarbij elke tafel er even verfijnd uit ziet. Een event waarbij de muziek klinkt zoals het hoort en de decoratie een harmonische geheel vormt met de locatie én uw huisstijl. Het Kasteel van Ingelmunster dompelt uw gasten onder in een unieke sfeer. Een totaalbeleving die ze straks mee naar huis nemen; na een geslaagd huwelijksfeest of een productvoorstelling. Díe totaalbeleving waar u naar op zoek bent.

Een geraffineerde oase

Het Kasteel van Ingelmunster spreekt tot de verbeelding van ieder die een feest wenst te organiseren op een bijzondere locatie. Het 13 hectare grote domein ligt letterlijk in de schaduw van het marktplein van Ingelmunster, een West-Vlaams dorp in de buurt van Izegem, langs het kanaal Roeselare-Leie. Het kasteel kent een bijzonder rijke historie en is – ondanks de sobere buitenkant – monumentaal. Met een dreef die uitgeeft op het kasteel, dat omringd is door water en schitterende tuinen. De brug over de slotgracht brengt u naar het binnenplein, voor het U-vormige kasteel. Daar bevindt u zich in de beslotenheid van het kasteel, met uitzicht op de eeuwenoude bomen en het dorp in de verte.

De inkomhal

De inkomhal van het kasteel verwelkomt u in een oase van licht en ruimte. Met de sobere grandeur van weleer en een rustgevend uitzicht op de groene tuinen, de slotgracht en de dreven die het kasteel omringen. De weerkaatsing van het licht op het water van de slotgracht creëert een betoverend lichtspel op de muren en het plafond. Een ervaring waarvan u ook in de andere vertrekken van het kasteel kan blijven genieten. Vanuit de inkom komt u in het salon. Een lichte ruimte die uitstekend geschikt is als ontvangstruimte samen met de inkom. Kunstenaar Dirk Braeckman werd uitgenodigd om een kunstintegratie te doen in het salon.

De blauwe zaal

De blauwe zaal is ronduit indrukwekkend. De diepblauwe, ultramarijn wanden laten elke andere kleur in de ruimte stralen. Een oogverblindende ruimte met kroonluchters in verfijnd Italiaans glas, visgraatparket en een stijlvolle, houten lambrisering. De perfecte weerspiegeling van de verfijnde omgeving die het kasteel en het domein bieden.